id: 3199
Назва: Використання генетичних маркерів продуктивності сільськогосподарських тварин для підвищення конкурентноспроможності харчової сировини
Автори: С. О. Костенко
Ключові слова: генетичні маркери, продуктивність сільськогосподарських тварин, репродуктивні якості, свиня свійська, велика рогата худоба
Дата публікації: 2011-05-10 13:31:05
Останні зміни: 2011-05-10 13:31:05
Рік видання: 2011
Аннотація: Узагальнено основні підходи до використання генетичних маркерів продуктивності сільськогосподарських тварин для підвищення конкурентоспроможності харчової сировини. З метою підвищення ефективності тваринництва доцільно використовувати маркерну селекцію, засновану на визначенні генотипів плідників за генами господарсько-корисних ознак, пов’язаних із здоров‘ям тварин (гени стійкості до інфекційних захворювань, гени спадкових захворювань), плідністю (гени рецепторів естрогену та пролактину, гени багатоплідності), гени якості сировини (гени сиропридатності молока, біохімічного складу м’яса). Результати цитогенетичного аналізу дозволяють прогнозувати плідність тварин та дають можливість визначити наявність генотоксичного впливу.
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/3199.pdf
Тип виданя: Статті
Видавництво: Вінниця
Розташовується в колекціях : 2010. Випуск 4 (44)/ Серія: Сільськогосподарські науки 2020 №2 (17)/ Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету./ Наші видання/ Вінницький національний аграрний університет/
Ким внесений: Дончевська О.П.
Файл : 3199.pdf Розмір : 323103 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|