id: 33963
Назва: Стратегічні напрями розвитку підприємств зернового напряму
Автори: Фурман І.В.
Ключові слова: продовольча безпека, конкурентоспроможність, стратегія, зернові, аграрний сектор підприємства
Дата публікації: 2023-10-12 13:03:10
Останні зміни: 2023-10-12 13:03:10
Рік видання: 2023
Аннотація: В результаті дослідження визначено, що метою стратегічного управління запасами зерна на аграрних підприємствах є: максимізація прибутку внаслідок зберігання запасів зерна;максимізація задоволення потреб споживачів за наявних запасів зерна; мінімізація сукупних логістичних витрат внаслідок зберігання запасів зерна. Відповідно до обраної мети, стратегічними цілями логістичного управління запасами зерна на сільськогосподарських підприємствах, мають бути: забезпечення виробничих потреб насіннєвим та фуражним зерном із мінімальними витратами; максимізація прибутку від реалізації товарного зерна. Визначено, що основними стратегічними напрямами розвитку підприємств зернового напряму в умовах військового стану мають стати: формування стратегічних запасів зернових орієнтованих на власну переробку для забезпечення місцевого населення дешевими та якісними продовольчими товарами; розвиток грантових програм орієнтованих на видачу коштів аграрним формуванням що планують здійснення переробки зернових (виробництво круп, макаронних виробів тощо); державні дотації на створення систем меліорації земель для підвищення якості зернової продукції; впровадження науково обґрунтованих сівозмін на господарствах; розвиток співробітництва з спиртовими заводами для реалізації зернових на переробку.
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/33963.pdf
Тип виданя: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Видавництво: Економіка та суспільство. 2023. Вип. 54. С. 416-421. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/2786/2706 DOI: https://doi.org/10.32782/2524-0072/2023-54-61
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 33963.pdf Розмір : 3090957 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|