id: 34030
Назва: Дослідження фізико-механічних властивостей насіння гарбуза для чисельного моделювання процесу їх сепарації
Автори: Теслюк Г.В., Золотавська О.В., Пономаренко Н.О., Івлєв В.В., Луц П.М.
Ключові слова: насіння, гарбуз, розділення, очищення, сепарація, властивості, моделювання
Дата публікації: 2023-10-25 13:17:24
Останні зміни: 2023-10-25 13:17:24
Рік видання: 2023
Аннотація: В статті вперше встановлено, що кут зовнішнього тертя мезги гарбуза залежить від зовнішнього тиску. Встановлені причини цього явища. Це, перш за все, зміна структури, вичавлення повітря та води. Розроблена оригінальна методика і відстежена залежність. Як показали дослідження, коефіцієнт тертя збільшується прямо пропорційно зовнішньому тиску у діапазоні до 0,5 МПа. З достатньою для розрахунків точністю можна вважати, що коефіцієнт тертя збільшується в середньому на 0,03 на кожні 0,1 МПа тиску. Встановлено, що пружність гарбузового насіння і опір механічному пошкодженню у вигляді проколювання прямо пропорційно залежить від його геометричних розмірів.
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/34030.pdf
Тип виданя: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Видавництво: Вісник Хмельницького національного університету. Серія: технічні науки. 2023. № 4 (323). С. 310-317. DOI: 10.31891/2307-5732-2023-323-4-310-317
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 34030.pdf Розмір : 3944586 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|