id: 34479
Назва: Гастротуризм – актуальний напрям розвитку сфери туризму
Автори: Табенська О.І.
Ключові слова: Туризм, туристичні ресурси, музеї, собори, парки, кафе, ресторани, фестивалі, гастрономічний туризм
Дата публікації: 2023-11-14 12:53:22
Останні зміни: 2023-11-14 12:53:22
Рік видання: 2023
Аннотація: У статті проаналізовані механізми функціонування гастротуризму як важливого елемента розвитку туризму на сучасному етапі, досліджено зарубіжний та вітчизняний досвід кулінарного туризму, види гастрономічних турів, ГІС-технології які надають можливість ефективного пошуку на певній території цікавих гастрономічних локацій. Розглянуто «Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2027 року» та «Стратегію розвитку туризму міста Вінниці до 2030 року», діяльність Вінницької асоціації гостинності «Хліб Сіль», Гастромапу нову туристичну карту Вінниці, «Вишневе меню» в закладах харчування міста Вінниці, історію виникнення унікального меню. Досліджено атлас «Ковчег Смаку України», подільську культуру в Бургундії, дні винної культури «Vinnytsia Wine Days 2023», основні завдання, очікувані результати розвитку гастротуризму у Вінниці, а також проєкт «Унікальний смак Вінниці».
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/34479.pdf
Тип виданя: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Видавництво: Бізнес-навігатор. 2023. Вип. 2 (72). С. 87-94. DOI: https://doi.org/10.32782/business-navigator.72-13
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 34479.pdf Розмір : 860125 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|