id: 35650
Назва: Перспективні напрямки пробіотичної складовоїу виробництві продуктів з функціональними властивостями
Автори: Соломон А. М., Слободяник І. С., Коваль Є.
Ключові слова: кисломолочні продукти, біфідобактерії, пробіотики, пребіотики, сим-біотики, оздоровче харчування
Дата публікації: 2024-04-30 11:07:52
Останні зміни: 2024-04-30 11:07:52
Рік видання: 2024
Аннотація: гідно до сучасної концепції здорового харчування, що базується на теорії збалансо- ваного харчування, потреби організму в енергії, поживних, біологічних та фізіологічно цінних речовинах, які людина повинна отримувати з їжею, змінюються в залежності від віку, статі, фізіологічного стану організму та фізичного навантаження. Все це призводить до зниження імунітету, порушення функцій травлення, збільшення числа людей, що страждають на алергією, цукровий діабет та інші захворювання, які пов’я- занні з порушенням обмінних процесів в організмі людини. Тому збалансоване і оздоро- вче харчування є важливою умовою для оптимального фізичного і розумового розвитку людини, підтримки його тривалої працездатності, підвищення здатності організму протистояти впливу несприятливих факторів зовнішнього середовища. Повноцінне та здорове харчування відносяться до найважливіших умов збереження життя і здоров’я людини. Розробка нових функціональних продуктів, які здатні покращити здоров’я людини, подовжити її працездатність і тривалість повноцінного життя, є одним з актуальних напрямків розвитку харчової науки в Україні і світі. Особлива увага приділяється питанню оздоровлення кишкової мікрофлори, яка відіграє важливу роль у відновлені порушених обмінних процесів в організмі і зміцненні здоров’я людини. Для нормального функціонування організму і забезпечення активної життєдіяльності, людину необхідно забезпечити повноцінними збалансованими продуктами харчуванням. Основні вимоги до таких продуктів харчування базуються на використанні натураль- ної сировини з високим вмістом біологічно активних фізіологічно необхідних речовин, таких як вітаміни, мінеральні речовини, харчові волокна, фенольні сполуки, поліненаси- чені жирні кислоти.
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/35650.pdf
Тип виданя: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Видавництво: Таврійський науковий вісник. Серія: Технічні науки. 2024. № 5. С. 186-192. DOI: https://doi.org/10.32782/tnv-tech.2023.6.21
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 35650.pdf Розмір : 988956 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити

Система "Сократ"  |   Офіційний сайт Copyright © 2013, математика Є.А.Паламарчук, дизайн Р.О.Яцковська