id: 36615
Назва: Розробка механізованого процесу заготівлі сіна з модернізацією конструкції ворушилки
Автори: Побережний Павло Віталійович
Ключові слова: Ворушилка, сіно, стебло
Дата публікації: 2024-06-07 09:05:45
Останні зміни: 2024-06-07 09:05:45
Рік видання: 2024
Аннотація: Сільськогосподарське виробництво має в розпорядженні значну кількість технологій заготівлі сіна та сінажу. Але яка б не була між ними різниця, невід’ємним процесом будь-якої технології є сушіння трави в польових умовах. Цей процес супроводжується не тільки втратою рослинами вологи, але і поживних речовин за рахунок протікання біохімічних процесів, розвитку мікроорганізмів, вимивання опадами. Розміри цих втрат зростають із збільшенням тривалості польового сушіння. Знизити їх можна шляхом інтенсифікації цього процесу. Найбільш розповсюдженими способами прискорення сушіння скошеної трави є ворушіння прокосів, їх згрібання та перевертання валків. Застосування цих операцій в технологіях заготівлі сіна та сінажу дозволяє не тільки в 1,3…2 рази прискорювати процес сушіння скошеної трави, але й одержувати рівномірну за вологістю прив’ялену масу. Для виконання цих робіт використовують колісно – пальцеві, ротаційні, барабанні та інші сіноворушилки. Особливої уваги заслуговують ротаційні граблі – ворушилки. Переважають вони простою конструкцією, низькою металоємністю та надійним виконанням технологічного процесу. Недоліком граблів – ворушилок є те, що дія робочих органів на прив’ялену траву неминуче призводить до оббивання і втрачання найбільш цінних, в кормовому відношенні, частин рослин – листків, бутонів, суцвіть та верхівок стебел рослин. При виконанні операцій існуючими граблями – ворушилками ці втрати можуть досягати 20% маси вихідної сухої речовини трави. Це не тільки зменшує збір сіна, але й суттєво впливає на його цінність, тому що втрачені частини рослин за вмістом поживних речовин в 2…3 рази перевищують стебла.
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/36615.pdf
Тип виданя: Дипломні роботи 2024
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 36615.pdf Розмір : 1531217 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|