id: 37611
Назва: Обґрунтування оптичного способу та пристрою для контролю ступеня зрілості томатів
Автори: Мельник Марина Анатоліївна
Ключові слова: Ключові слова: хлорофіл, ступінь зрілості, томати, флуоресценція.
Дата публікації: 2024-11-12 08:39:03
Останні зміни: 2024-11-12 08:39:03
Рік видання: 2024
Аннотація: Магістерська робота містить 57 сторінок машинописного тексту. Текст записки включає в себе вступ, чотири розділи, висновки та список літературних джерел, в тому числі 10 таблиць і 25 рисунків, використано 25 формул. Список використаних джерел містить 31 першоджерел.
У роботі досліджено математичні моделі для оцінки ступеня зрілості томатів за інтенсивністю їх швидкій флуоресценції хлорофілу.
В роботі проаналізовані відомі методи контролю зрілості томатів засновані на вимірі кольору томатів. Також встановлено, що відомим методам притаманні недостатні оперативність і достовірність Запропоновано пристрої, що виключають недоліки існуючих методів і коштів контролю зрілості томатів і засновані на вимірювання рівня швидкої флуоресценції хлорофілу томатів залежно від їх зрілості.
В роботі розроблено математичні моделі рівнів флуоресценції хлорофілу томатів від ступеня їх зрілості, які описують поліномами третьою ступеня.
Розроблено пристрій для контролю ступеня зрілості томатів по їх інтенсивностям флуоресценції хлорофілу. Також розроблено методику для контролю ступеня зрілості томатів щодо них інтенсивностям флуоресценції хлорофілу.
За результатам експериментальних досліджень встановлено, що застосування пристрої, розробленого по запропонованому способу контролю зрілості томатів, суттєво підвищує оперативність та достовірність такого контролю.

URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/37611.pdf
Тип виданя: Дипломні роботи 2024
Розташовується в колекціях :
Ким внесений: Адміністратор
Файл : 37611.docx Розмір : 3080319 байт Формат : Текстовий файл docx Доступ : Доступний тільки користувачам ВНАУ

Система "Сократ"  |   Офіційний сайт Copyright © 2013, математика Є.А.Паламарчук, дизайн Р.О.Яцковська