id: 6792
Назва: Вміст радіонуклідів в кормових культурах в господарствах Вінницької області в залежності від зони забруднення
Автори: В. В. Панько, Р. В. Переродова, І. В. Ложкіна
Ключові слова: радіонукліди, забруднення, кормові культури, радіоактивні речовини,тронцій, цезій
Дата публікації: 2013-10-10 16:53:24
Останні зміни: 2013-10-10 16:53:24
Рік видання: 2013
Аннотація: На підставі даних, отриманих під час проведення науково-господарського досліду, доведено, що забруднення радіоактивними речовинами сільськогосподарських кормів Вінницької області свідчить про деяке зниження рівня забрудненості в 2009 році в порівнянні з 2010 роком. В продукції рослинництва спостерігається незначне зниження вмісту радіоактивних речовин (зерно, картопля, овочі, силос), різке зниження радіонуклідів спостерігається у сіні та зеленій масі і лише в соломі незначне підвищення. В результаті досліджень сільгосппродукції перевищень допустимих рівнів радіонуклідів в порівнянні з Державними гігієнічними нормативами «Допустимі рівні вмісту радіонуклідів 137Сs та 90Sr у продуктах харчування та питній воді» не виявлено.
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/6792.pdf
Тип виданя: Статті
Видавництво: Вінниця
Розташовується в колекціях : 2013. Випуск 1(71)/ Серія: Сільськогосподарські науки 2020 №2 (17)/ Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету./ Наші видання/ Вінницький національний аграрний університет/
Ким внесений: Дончевська О.П.
Файл : 6792.pdf Розмір : 364249 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|