id: 6870
Назва: Дослідження стійкості мікобактерій туберкульозу в контексті біобезпеки молока
Автори: В. В. Власенко, О. П. Лисенко, І. Г. Власенко, А. Н. Притиченко
Ключові слова: якість продукції, безпека, збудник туберкульозу, молоко, туберкулінодіагностика
Дата публікації: 2013-10-17 10:29:55
Останні зміни: 2013-10-17 10:29:55
Рік видання: 2013
Аннотація: В роботі досліджується сучасний стан і перспективи покращення якості та безпеки продуктів харчування в Україні..Запропоновані нові підходи детекції збудника туберкульозу в харчовій сировині тваринного походження (молоці). Цей метод дає можливість виявлення збудника туберкульозу незалежно від стадії розвитку його в організмі тварин за короткий проміжок часу (2-3 доби), тоді як за загальноприйнятою методикою потрібно 30-90 діб. Встановлено, що при стерилізації туберкуліну ППД для ссавців та пастеризації молока гинуть вегетативні форми патогенних мікобактерій і появляються біологічні структури збудника туберкульозу (артроспори), які мають екофункціональну стійкість в навколишньому природному середовищі.
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/6870.pdf
Тип виданя: Статті
Видавництво: Вінниця
Розташовується в колекціях : 2013. Випуск 3(73)/ Серія: Сільськогосподарські науки 2020 №2 (17)/ Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету./ Наші видання/ Вінницький національний аграрний університет/
Ким внесений: Дончевська О.П.
Файл : 6870.pdf Розмір : 397639 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний

Збільшити

Система "Сократ"  |   Офіційний сайт Copyright © 2013, математика Є.А.Паламарчук, дизайн Р.О.Яцковська