id: 6878
Назва: Показники безпеки кисломолочних напоїв
Автори: Т. М. Приліпко, В. О. Кадиш, О. М. Булатович, В. Б. Косташ
Ключові слова: кефір, йогурт, харчові добавки, сорбінова кислота,барвник, консервант, молочна сировина
Дата публікації: 2013-10-17 13:35:16
Останні зміни: 2013-10-17 13:35:16
Рік видання: 2013
Аннотація: Проведені дослідження якості кисломолочного напоїв для лікувального та профілактичного харчування різних молокопереробних підприємств України. Виявлені консерванти – бензоат натрію (Е-211) та бензойна кислота (Е-210), сорбінова кислота (Е-200), барвник тартразин (Е-102), відносяться до семи найнебезпечніших для здоров’я людини харчових Е-добавок, які в світі нині заборонено використовувати. При цьому 90% зразків досліджених кисломолочних продуктів не відповідає встановленим вимогам і вміст бензойної та сорбінової кислот та барвника тартразину перевищував встановлену норму її вмісту у 2-10 разів.
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/6878.pdf
Тип виданя: Статті
Видавництво: Вінниця
Розташовується в колекціях : 2013. Випуск 3(73)/ Серія: Сільськогосподарські науки 2020 №2 (17)/ Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету./ Наші видання/ Вінницький національний аграрний університет/
Ким внесений: Дончевська О.П.
Файл : 6878.pdf Розмір : 333635 байт Формат : Adobe PDF Доступ : Загально доступний
| |
|
|