The Repository of VNAU

MAIN | BY YEARS | COLLECTIONS| BY TYPES| BY DEPS | SEARCH| LOGIN | ABOUT| RSS |

id: 19266
Title: Вплив досліджуваного препарату на відгодівельні та м'ясні якості свиней
Authors: Кучерявий В.П., Трачук Є.Г., Ткаченко Т.Ю.
Keywords: жива маса, свинина, м’ясні якості, забійний вихід, бактеріальний препарат, згодовування
Date of publication: 2019-02-01 15:53:24
Last changes: 2019-02-01 15:53:24
Year of publication: 2018
Summary: До заходів щодо збільшення виробництва вдаються задля розв`язання питання по забезпеченню населення продуктами харчування. В найближчі 5-10 років питома вага свинини у загальному м’ясному балансі України має становити 40-45%, що характерно також для багатьох країн світу, тоді як нині цей показник дорівнює 30%. У порівнянні з іншими видами тварин, свині мають такі особливі біологічні якості, як високі показники росту, засвоєння корму, багатоплідність, гарні забійні виходи м`ясної продукції. При повноцінній годівлі для утворення 1 кг молочного білка необхідно 3,9 кг рослинного; 1 кг білка я’єць відповідно 4,1 кг; 1 кг бройлерів -4,9 кг; 1 кг індичатини 6,2 кг; 1 кг білка свинини - 7,1 кг; 1 кг білка яловичини -10 кг; 1 кг білка баранини 12,5 кг рослинного білка. Свинина багата повноцінним білком, який містить комплекс незамінних амінокислот, майже усіма мінеральними речовинами, вітамінами групи В. За цими показниками вона значно перевищує інші види м’яса. Свинячий жир від яловичого та баранячого відрізняється значно кращими смаковими якостями. В організмі людини свинина засвоюється на 90-95%, а жир на 93%. Свинина один з найчистіших продуктів по нагромадженню радіонуклідів. Її собівартість (без кісток) найнижча порівняно з іншими видами м ’яса.
Чимало факторів значною мірою впливає на розвиток свинарства й збільшення виробництва свинини. Особливого значення в усьому цьому набуває рівень продуктивності тварин.
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/19266.pdf
Publication type: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Publication: Аграрна наука та харчові технології. - 2018. - Вип. 3 (102). - С. 56-64.
In the collections :
Published by: Адміністратор
File : 19266.pdf Size : 355962 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge

"Socrates" System  |   VNAU official site Copyright © 2013, coding by Y.Palamarchuck, design by R.Yatskovska