id: 3199
Title: Використання генетичних маркерів продуктивності сільськогосподарських тварин для підвищення конкурентноспроможності харчової сировини
Authors: С. О. Костенко
Keywords: генетичні маркери, продуктивність сільськогосподарських тварин, репродуктивні якості, свиня свійська, велика рогата худоба
Date of publication: 2011-05-10 13:31:05
Last changes: 2011-05-10 13:31:05
Year of publication: 2011
Summary: Узагальнено основні підходи до використання генетичних маркерів продуктивності сільськогосподарських тварин для підвищення конкурентоспроможності харчової сировини. З метою підвищення ефективності тваринництва доцільно використовувати маркерну селекцію, засновану на визначенні генотипів плідників за генами господарсько-корисних ознак, пов’язаних із здоров‘ям тварин (гени стійкості до інфекційних захворювань, гени спадкових захворювань), плідністю (гени рецепторів естрогену та пролактину, гени багатоплідності), гени якості сировини (гени сиропридатності молока, біохімічного складу м’яса). Результати цитогенетичного аналізу дозволяють прогнозувати плідність тварин та дають можливість визначити наявність генотоксичного впливу.
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/3199.pdf
Publication type: Статті
Publication: Вінниця
In the collections : 2010. Випуск 4 (44)/ Серія: Сільськогосподарські науки 2020 №2 (17)/ Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету./ Наші видання/ Вінницький національний аграрний університет/
Published by: Дончевська О.П.
File : 3199.pdf Size : 323103 byte Format : Adobe PDF Access : For all
| |
|
|