id: 32106
Title: Дослідження процесу виробництва макаронних виробів із застосуванням ультразвуку
Authors: Цвігун Дмитро Володимирович
Keywords: прес макаронний, ультразвук, процес пресування, математична модель, фільєри, матриця, технологічний процес
Date of publication: 2022-11-15 10:02:55
Last changes: 2022-11-15 10:02:55
Year of publication: 2022
Summary: В магістерській роботі проведено аналіз існуючих способів виробництва та конструкцій макаронних пресів, який показав необхідність розробки принципово нового способу пресування макаронних виробів із застосуванням ультразвуку. В роботі досліджувався модернізований макаронний прес, який відрізняється наявністю додаткового ультразвукового пристрою, що підвищує якість процесу пресування. Складено математичну модель, що враховує вплив накладання ультразвукових коливань на «розбухання» при пресуванні макаронного тіста і розмірні показники фільєр преса. Отримано емпіричні залежності параметрів процесу пресування макаронного тіста від амплітуди ультразвуку. Експериментально доведено вплив амплітуди ультразвуку на продуктивність макаронного пресу та показники якості макаронних виробів. Виявлено найбільш раціональне значення параметрів ультразвуку при пресуванні макаронного тіста з хлібопекарського борошна вищого гатунку.
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/32106.pdf
Publication type: FFFF
In the collections :
Published by: Адміністратор
File : 32106.pdf Size : 2035899 byte Format : Adobe PDF Access : Only for VNAU users
| |
|
|