id: 34487
Title: Оцінка якості та екологічної безпечності продуктів бджільництва в умовах пп «дари велеса» тульчинського району
Authors: Тетяна Дідур
Keywords: бджоли, мед, перга, ґрунт, важкі метали, пасовища, луки, лісопаркові угіддя.
Date of publication: 2023-11-14 15:26:57
Last changes: 2023-11-14 15:26:57
Year of publication: 2023
Summary: Найважливішого ж значення набуває бджільництво як ефективний засіб підвищення урожайності і поліпшення якості фруктів, овочів, бобових трав, технічних та інших культур. Досить сказати, що непрямий щорічний доход від їх запилення в десять разів більше, ніж вартість продукції пасік. Дослідженнями наукових установ та господарств було доведено, що від запилення бджолами збільшуються врожаї гречки, соняшника, гірчиці, люцерни, конюшини, насінників еспарцету, яблуні та інших плодоягідних культур на 25-30 і більше відсотків. Також від запилення поліпшується якість насіння, соковитість і смакові властивості плодів. У зв’язку з цим бджільництво може розглядатись як важливий екологічний та економічний чинник сільськогосподарського виробництва, а тому заслуговує уваги при вивченні агроекології. Важливу екологічну функцію у сільськогосподарських ландшафтах більшості географічних регіонів виконують саме бджоли. Живлення бджіл за умов органічного і традиційного виробництва, а також агроекологічний фон розміщення пасік значно впливає на вміст важких металів у продукції бджільництва, вони забезпечують швидке тестування екологічної збалансованості стану екосистеми, що є швидким виявлення негативного впливу агроекологічних умов на аграрне виробництво. Тому вивчення впливу агроекологічного стану медоносних угідь в сучасних умовах на якість продукції бджільництва є актуальним.
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/34487.pdf
Publication type: Дипломні роботи 2023
Publication: Перевірка на плагіат
In the collections :
Published by: Адміністратор
File : 34487.pdf Size : 1067161 byte Format : Adobe PDF Access : Only for VNAU users
| |
|
|