The Repository of VNAU

MAIN | BY YEARS | COLLECTIONS| BY TYPES| BY DEPS | SEARCH| LOGIN | ABOUT| RSS |

id: 37335
Title: Переробка відходів м’ясного виробництва на корма для тварин
Authors: Гуць В.С., Волинець Є.О.
Keywords: тваринні корми, м’ясна нехарчова сировина, обладнання для виробництва кормів, переробка відходів
Date of publication: 2024-10-24 12:56:09
Last changes: 2024-10-24 12:56:09
Year of publication: 2024
Summary: При забої та первинній обробці тварин, виробництві ковбас, консервів, медичних препаратів та інших продуктів на м`ясокомбінатах, м`ясопереробних цехах, забійних пунктах та інших підприємствах, що працюють з м’ясною сировиною, отримують значну кількість сировини, яка вважається відходами виробництва – м’ясною нехарчовою сировиною. У відповідності з санітарними вимогами, вона не може бути використана на харчові цілі. Її переробляють на тваринні корми або утилізують. Кількість м’ясної нехарчової сировини коливається в межах 12...30 % від живої маси тварин у м’ясожировому виробництві при первинній переробці худоби та 2...10 % – при виробництві напівфабрикатів і ковбас. Вона швидко псується, стає біологічно небезпечною, втрачає якість. Тому при необхідності накопичування м’ясна нехарчова сировина повинна зберігатись окремо, не контактувати з навколишнім середовищем, забруднювати його та негативно впливати на працівників. Продути переробки м’ясної нехарчової сировини: технічний жир, сухі тваринні корми також потребують спеціальні умови зберігання. Залежно від потужності підприємства, кількості м’ясної сировини непридатної на харчові цілі, технічного оснащення виробництва, економічної доцільності її переробки, використовують різні технології і відповідно різне технологічне обладнання. Воно повинно забезпечувати якісну переробку широкого спектру різних її видів, бути максимально пристосованим для утворення технологічних ліній з закритими транспортними пристроями. Переробка повинна здійснюватися з дотриманням ветеринарно-санітарних правил і законодавчих вимог. Якісно проектувати сучасні технологічні лінії переробки відходів м’ясного виробництва на корма для тварин, у відповідності з існуючими вимогами екологічної безпеки, можливо тільки на основі використання результатів нових наукових досліджень і впровадження інноваційних інженерних розробок.
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/37335.pdf
Publication type: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Publication: Вібрації в техніці та технологіях. 2024. № 2 (113). С. 83-87. DOI: 10.37128/2306-8744-2024-2-9
In the collections :
Published by: Адміністратор
File : 37335.pdf Size : 1300914 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge

"Socrates" System  |   VNAU official site Copyright © 2013, coding by Y.Palamarchuck, design by R.Yatskovska