id: 6840
Title: Ветеринарно-санітарний контроль та аналіз показників безпечності й якості яловичини залежно від технології первинної переробки великої рогатої худоби
Authors: Н. В. Букалова, Н. М. Богатко, Т. М. Приліпко, В. Б. Косташ
Keywords: технологія забою тварин, ветеринарно-санітарний контроль, м"ясо великої рогатої худоби, безпечність, якість, процеси дозрівання, мікробне забруднення, біологічна цінність
Date of publication: 2013-10-15 16:51:28
Last changes: 2013-10-15 16:51:28
Year of publication: 2013
Summary: Установлено, що недотримання передзабійної витримки великої рогатої худоби спричиняє несприятливий вплив на показники безпечності м"ясної сировини внаслідок активізації розвитку мікрофлори (збільшення кількості мезофільних аеробних та факультативно-анаеробних бактерій, анаеробних мікроорганізмів, бактерій родів Pseudomonas і Achromobacter), доброякісності м"яса через поверхневий перебіг процесу його дозрівання, біологічної цінності м"яса у результаті гіршого ступеня його перетравлення, всмоктування та засвоєння.
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/6840.pdf
Publication type: Статті
Publication: Вінниця
In the collections : 2013. Випуск 2(72)/ Серія: Сільськогосподарські науки 2020 №2 (17)/ Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету./ Наші видання/ Вінницький національний аграрний університет/
Published by: Дончевська О.П.
File : 6840.pdf Size : 368144 byte Format : Adobe PDF Access : For all
| |
|
|