The Repository of VNAU

MAIN | BY YEARS | COLLECTIONS| BY TYPES| BY DEPS | SEARCH| LOGIN | ABOUT| RSS |

id: 6878
Title: Показники безпеки кисломолочних напоїв
Authors: Т. М. Приліпко, В. О. Кадиш, О. М. Булатович, В. Б. Косташ
Keywords: кефір, йогурт, харчові добавки, сорбінова кислота,барвник, консервант, молочна сировина
Date of publication: 2013-10-17 13:35:16
Last changes: 2013-10-17 13:35:16
Year of publication: 2013
Summary: Проведені дослідження якості кисломолочного напоїв для лікувального та профілактичного харчування різних молокопереробних підприємств України. Виявлені консерванти – бензоат натрію (Е-211) та бензойна кислота (Е-210), сорбінова кислота (Е-200), барвник тартразин (Е-102), відносяться до семи найнебезпечніших для здоров’я людини харчових Е-добавок, які в світі нині заборонено використовувати. При цьому 90% зразків досліджених кисломолочних продуктів не відповідає встановленим вимогам і вміст бензойної та сорбінової кислот та барвника тартразину перевищував встановлену норму її вмісту у 2-10 разів.
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/6878.pdf
Publication type: Статті
Publication: Вінниця
In the collections : 2013. Випуск 3(73)/ Серія: Сільськогосподарські науки 2020 №2 (17)/ Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету./ Наші видання/ Вінницький національний аграрний університет/
Published by: Дончевська О.П.
File : 6878.pdf Size : 333635 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge

"Socrates" System  |   VNAU official site Copyright © 2013, coding by Y.Palamarchuck, design by R.Yatskovska