The Repository of VNAU

MAIN | BY YEARS | COLLECTIONS| BY TYPES| BY DEPS | SEARCH| LOGIN | ABOUT| RSS |

id: 35616
Title: Сучасні тенденції дизайну інтер’єру закладів ресторанного бізнесу
Authors: Головня О.М.
Keywords: конкурентоспроможність ресторану, ресторанний бізнес, дизайн інтер’єру, дизайнерський проєкт, етнодизайн, етноресторан-му
Date of publication: 2024-04-30 08:17:39
Last changes: 2024-04-30 08:17:39
Year of publication: 2024
Summary: У статті досліджено питання, пов’язані з розглядом практичних аспектів дизайну інтер’єру закладів ресторанного бізнесу. Зазначено, що, незважаючи на всі складнощі та загальну напруженість в Україні, сфера гостинності продовжує працювати та розвиватися. При цьому більш позитивна та динамічна ситуація спостерігається в західних і центральних областях України, а також у Києві. Наголошено, що одним із інструментів конкурентоспроможності закладів ресторанного бізнесу є їх імідж, унікальний стиль, особливості дизайну інтер’єру. Дизайн уже став невід’ємною частиною багатьох сфер людської життєдіяльності, що дозволяє говорити про його значущу роль у житті людини та суспільства. Елементи дизайну мають відповідати специфіці та стратегії закладу, щоб максимально передати ідею та бути конкурентоспроможним. Від вдало підібраного та розробленого дизайну заклад отримує безліч переваг. Дизайн впливає на такі фактори, як: ідентичність компанії, залучення найкращих працівників та їх утримання, впізнаваність і незабутні враження від закладу. Особливу увагу у статті приділено етнодизайну. На думку автора, етнодизайн слід розглядати як проєктну діяльність зі створення сучасних форм матеріального середовища з використанням традиційних елементів культури певного етносу. Етнічний дизайн відповідає змістовим та естетичним характеристикам конкретної етнокультури, використовує національний колорит, характерний для традицій того чи іншого народу. У статті аргументовано доведено, що в Україні стають звичним форматом етноресторани-музеї. У таких закладах не лише пропонують страви старовинної національної кухні а й проводять різні культурні заходи, фестивалі. Наведено приклади відомих етноресторанів-музеїв у різних регіонах України, серед яких лідерами є західні області.
URI: http://repository.vsau.vin.ua/repository/getfile.php/35616.pdf
Publication type: Статті у наукових фахових виданнях України (Copernicus та інші)
Publication: Бізнес Інформ. 2024. № 1 (552). С. 194-200. DOI: https://doi.org/10.32983/2222-4459-2024-1-194-2
In the collections :
Published by: Адміністратор
File : 35616.pdf Size : 720933 byte Format : Adobe PDF Access : For all

Enlarge

"Socrates" System  |   VNAU official site Copyright © 2013, coding by Y.Palamarchuck, design by R.Yatskovska